open-navfaktor-logo
search
Dana White najavio
Šokantan preokret: Khabib će ispuniti očevu želju i odraditi još jednu borbu?
Khabib Nurmagomedov, neporaženi UFC prvak, savladao je u subotu Justina Gaethjea, odbranivši naslov u lakoj kategoriji, ali je odmah nakon borbe bacio rukavice na pod i šokirao javnost objavivši kraj karijere.
30.10.2020. u 08:16
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Nije slavio pobjedu: Khabib Nurmagomedov sa suzama u očima sjetio se oca i objavio kraj karijere

Njegova odluka šokirala je sve, uključujući i predsjednika UFC-a Dana Whitea.

Međutim, White više nije toliko siguran da se Nurmagomedov zaista penzionisao. To se može zaključiti prema komentarima koje je dao u četvrtak u emisiji "The Zach Gelb Show" na američkom CBS-u. White je rekao da je bio u razgovorima s Khabibom i vjeruje da bi borac mogao odraditi još jednu borbu kako bi poboljšao svoj neporaženi rekord na 30-0.

- Khabib i ja smo razgovarali. Bio je potpuno emotivan te noći kad je završio borbu protiv Gaethjea. Imam osjećaj da bi mogao ići na 30-0 - kazao je White, a potom bio znatno konkretniji:

- Da. Mislim da se neće povući. Njegov otac je htio da dođe do omjera 30-0 (trenutno je na 29-0, op. a.). Mislim da želi ispuniti želju svoga oca!

Khabibov otac Abdulmanap, koji je trenirao neporaženog prvaka, umro je od komplikacija COVID-19 u julu.

Whiteovo spominjanje njegovih želja je zanimljivo s obzirom na to da je Khabib u govoru u kojem je najavio penzionisanje naveo da je to želja njegove majke, koju će ispoštovati.

- Tri dana sam razgovarao sa majkom. Nije željela da se idem boriti bez oca. Obećao sam joj: "Bit će to moja posljednja borba", a ako dam riječ, moram to slijediti. Bila je to moja posljednja borba ovdje - kazao je Khabib protekle subote u Abu Dhabiju.

Očigledno su ti planovi možda na rubu promjene, a White bi možda već imao ideju za sljedećeg protivnika Nurmagomedova. A to bi mogao biti Georges St-Pierre. Naravno, ako se Khabib predomisli...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.