open-navfaktor-logo
search
Otmičar i terorista
Šokantni detalji: Predsjednik naručio da huligani pretuku fudbalere
Tužitelji su na optuženičku klupu doveli bivšeg predsjednika kluba Brunu de Carvalha
04.08.2019. u 11:53
get url
text

Kad se 15. maja 2018. dogodio napad Sportingovih huligana na igrače i trenere toga kluba, svijet je ostao u šoku.

Tada je, podsjetimo, 50 maskiranih huligana upalo u trening kamp lisabonskog kluba i redom mlatilo sve što im se našlo na putu. Pritom su demolirali i svlačionice.

Nastradali su članovi stručnog stožera, ali najgore su prošla dva Argentinca - Marcos Acuna i Rodrigo Battaglia. Oni su udarani nogama i šakama od strane nasilnika, a dok su ih mlatili prijetili su im smrću, piše 100posto.hr.

Kao "službeni" razlozi napada odmah su navedeni razočaravajući rezultati Sportinga u portugalskoj ligi i Ligi prvaka, no istraga je na kraju otkrila šokantne detalje. I tužitelji su na optuženičku klupu doveli bivšeg predsjednika kluba Brunu de Carvalha!? On je, prema njihovim navodima, naručio napad na igrače!

Tužitelji su se za ovaj korak odlučili nakon što je istražni sudija zaključio da postoji sasvim dovoljno dokaza da se nastavi sa slučajem.

De Carvalho je prvobitno uhapšen u novembru 2018. godine, ali je pušten uz kauciju na slobodu četiri dana kasnije. No, očito se nije uspio izvući. Optužnica ga tereti za čak 56 kaznenih djela, između ostalog za otmicu i terorizam.

- Svako ko namjerno dopusti nekome da ga stalno ismijava, kleveće i ruši mu ugled... Taj je kriminalac! I kukavica - poručio je nakon podizanja optužnice De Carvalho preko društvenih mreža braneći svoje postupke.

Osim njega, na optuženičkoj klupi naći će se još 43 osobe. Među njima i Nuno Mendes, navodni vođa huliganske frakcije Juventude Leonina i navodni dugogodišnji prijatelj De Carvalha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.