open-navfaktor-logo
search
Susret u sudnici
Sonja Bašić na suđenju Muslimoviću: Psovao mi je majku i džamiju... Plašila sam se za svoj život
Upitan danas da li je shvatio optužnicu, Halid Muslimović je rekao: "Dobro je napakovana"
29.10.2019. u 13:07
get url
text

Sonja Bašić, bivša partnerka pjevača Halida Muslimoviću, iznijela je danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci potresno svjedočenje o napadu koji se dogodio u julu prošle godine, za koji se pjevaču sudi.

- Plašila sam se za život - kazala je Bašić.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozare ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda opet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je: "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati". Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.

Upitan danas da li je shvatio optužnicu, Muslimović je rekao: "Dobro je napakovana".

Bašić je danas tokom svjedočenja ispričala da su u vezu ušli 2015. godine, te da je to u početku bila emotivna, a kasnije "poslovna veza".

Govorila je o tome da su u početku zajedno turistički putovali i da je sve bilo uredu, ali su se kasnije svađali oko novca.

- Nisam to više mogla tolerisati. Sve njegove finansijske obaveze sam izvršavala - dodala je.

Govorila je i o tome kako su u početku imali dogovor da će joj vratiti novac, te da je kao osiguranje založio kuću u Vogošći, ali je nekoliko dana prije napada saznala da ju je prepisao na kćerku. Izjavila je i da joj je on obećao da će joj uplatiti oko 22.500 maraka na njen račun.
Govoreći o kritičnom događaju, Bašić je kazala kako je te večeri došla na Muslimovićev koncert u restoranu "Stara bašta" u Kozarcu.

- Čim je ušao, vidjela sam da je ljut i nervozan. Igrao se na telefonu kao i uvijek i onda otišao na binu da pjeva - rekla je Bašić.

Nakon koncerta krenuo je da ju odveze do taksi stanice i tu je počela svađa oko novca koji joj nije vratio.

- Počeo je da mi psuje majku, džamiju, govorio je j**** te svako ko te poznaje - ispričala je svjedok.

Zatim je kazala kako ju je udario u usta vanjskim dijelom dlana, onda zaustavio vozilo i počeo za kosu izvlačiti napolje.

- Gurnuo me, pala sam i osjetila kako sam udarila u predjelu kuka u kamen. Počela sam da se derem i plačem. Malo je falilo da glavom udarim i sada ne bih bila ovdje - kazala je Bašić.

Ispričala je i da ju je udario šakom u bradu i da je tada umalo pala u nesvijest.

Fotografije koje je objavila Bašić sa povredama za koje tvrdi da joj je nanio Muslimović

U povratku ka Banjoj Luci vozio je oko 150 na sat, a Bašić je kroz suze rekla da je "gledala kako da spasi život".

Kada su stigli u Banju Luku, izbacio ju je iz auta sa njenim stvarima.

- Ležala sam tu i pokušalavala se sastaviti, ali i skupiti stvari iz torbe i sklopiti telefon - dodala je.

Kada je ušla u stan, u strahu je zaključala, a kasnije je svojoj advokatici poslala fotografije povreda. Zajedno s njom otišla je u bolnicu i policiju.

- Nikada se nije izvinio. Što se tiče krivičnog kažnjavanja, tražim ono što je najmoćnije i što je po pravilu i pravdi u ovoj zemlji - zaključila je Bašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.