Šou na Wimbledonu: Ovom debeljuškastom gospodinu smijao se cijeli svijet

Objavljeno: 15.07.17 u 08:18

Wimbledon, treći Gran Slam sezone, nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu, ulazi u završnicu.

Uz mnogo truda ispoštovao je dres kod
Uz mnogo truda ispoštovao je dres kod

Danas se igra finale u ženskoj konkurenciji u kojem će snage odmjeriti Garbine Muguruza i Venus Williams, dok je veliko finale tenisera između Rogera Federera i Marina Čilića zakazano za nedjelju.

Ali prije ozbiljnog tenisa, organizatori su odlučili zabaviti publiku. Tako su odigrani egzibicioni dueli veterana, koji su ponudili dobru zabavu.

Iako su često u pitanju dueli bez jakog takmičarskog naboja, nađe se tu veliki broj nekadašnjih prvaka kao što je to bio slučaj u petak kada je na terenu bila Kim Clijsters, osvajačica Australian i US Opena.

No, belgijska šampionka nije bila u centru pažnje, jer je “šou ukrao" debeljuškasti gospodin iz publike koji je želio dobro da se zabavi, kad je već došao na meč.

Pomenuti je u jednom trenutku sišao na teren na poziv igračica, ali nije bio svjestan šta ga čeka - morao je da se, u skladu sa ženskim dres kodom, koji nalaže tradicija Wimbledona, obuče kao teniserka.

I krenulo je presvlačenje. Doduše, nije sve išlo baš glatko, jer je suknjica bila nekoliko brojeva manja za njegove gabarite, pa je Clijstersova brzo odustala od navlačanja.

Ipak, ovaj gospodin se nije dao. Bio je uporan i kao rezultat toga vidjeli smo ga komplet u bijeloj opremi i u suknjici...