open-navfaktor-logo
search
Opet ga ponijela pjesma
Šovinistička, ali i komična izjava Dodika: Zašto mu smeta miris Istočnog Sarajeva?
Na današnjoj konferenciji za medije povodom aktivnosti SIPA-e u entitetu Republika Srpska, član Predsjednišva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je kazao da će zabraniti rad državnog pravosuđa na prostoru RS-a, ali da do tada moraju sarađivati. Međutim, da pripadnike SIPA-e neće primiti ako ne budu "okupani i očešljani".
22.12.2021. u 16:30
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik ponovo vrijeđa: SIPA može doći u stranku ako budu okupani i očešljani, da se ne osjeti miris iz Sarajeva
 

- Nek oni slobodno dođu u stranku (SNSD), ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju, ako budu okupani očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva onda možemo da sarađujemo sa njima. Ako bude drugačije, onda neće dobiti ništa - poručio je Dodik.

Dodikova šovinistička izjava u istovrijeme je i komična, jer je još jednom "prolupao lončinće". Miris Sarajeva, šta god da je pod tim tačno mislio, o kojem Dodik govori i koji ne podnosi u ovom slučaju dolazi iz entiteta RS s obzirom da se sjedište i glavna baza SIPA-e nalazi u Istočnom Sarajevu, odnosno na teritoriji Republike Srpske. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.