open-navfaktor-logo
search
Propustio dva treninga
SP u Kataru: Selektor Senegala bolestan uoči meča protiv Engleske
Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliou Cisse zbog bolesti nije mogao prisustvovati današnjoj konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice koju Senegal igra protiv Engleske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.
03.12.2022. u 19:52
get url
text

Cisse, koji ima povišenu tjelesnu temperaturu, također je propustio i jučerašnji trening svoje ekipe, ali planira biti na klupi u nedjelju kada Senegal i Engleska budu igrali na stadionu Al Bayt u Al Khoru, javlja Anadolu Agency (AA).

- Bolestan je već nekoliko dana i jučer nam je dopustio da vodimo trening prema njegovim uputama. Nadam se da će sutra moći biti na klupi. Sigurni smo da hoće - rekao je pomoćni trener Senegala Regis Bogaert.

Engleska je blagi favorit u duelu protiv Senegala, Bogaert vjeruje da drugi iznenađujući rezultati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu mogu inspirirati Senegal.

- Vidjeli smo da Kamerun može pobijediti Brazil i da Tunis može pobijediti Francusku tako da znamo da i Senegal može pobijediti Englesku. To je ono čemu težimo. To je važna poruka - rekao je Bogaert.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.