open-navfaktor-logo
search
Nakon poteza SDP-a
Spahić: Kome odgovara razbijanje bošnjačkog biračkog tijela u Foči?
Jedinstvo probosanskih stranaka u bh. entitetu Republika Srpska uoči Lokalnih izbora 15. novembra bila je nužnost, ali tako nisu mislili u SDP Foča odlučivši se za samostalan nastup.
17.09.2020. u 07:54
get url
text

VEZANI TEKST - Povratnik iz Foče prijavio SDP: U obrascima CIK-a falsifikovali potpise porodice Kršo?!

To je razočaralo povratničku bošnjačku zajednicu u ovom gradu.

- Potez SDP-a je razočaravajući. Ne znam zašto su to uradili jer nam je cilj, kao i nevladinim organizacijama koje okupljaju Bošnjake, da bude jedinstvena probosanska lista. Ponudli smo im da biraju koje žele pozicije, oni su to odbili. Njihov komentar je bio da je to podvala. Dodali su da ne žele raditi s kriminalcima i da nam narod ne vjeruje. To nije tačno. Niko nije dokazao kriminal jer ga nema, to je puko etiketiranje. S druge strane, nama narod vjeruje, na lokalnim izborima 2012. i 2016. imamo rast dobijenih glasova – kaže Izet Spahić, predsjednik SDA Foča i čelnik Skupštine ovog grada.  

Spahić je kratko prokomentarisao i slučaj falsifikovanja potpisa povratničke porodice Kršo u režiji SDP-a Foča, a koji je prijavljen Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

- Osoba koja je radila na prikupljanju potpisa radi kao državni službenik u Općini Foča. Iz SDP-a Foča cure informacije, ljudi su zbunjeni jer na njihovim spiskovima su dvije trećine Srbi. Znaju da nemaju prolaza kod Bošnjaka, pa se služe potezima kojima će se, vjerujem, na adekvatan način baviti i CIK-u BIH. Koordinacija bošnjačke zajednice Naša Foča svakim danom je jača i to mnogima smeta. Zato se radi na razbijanju bošnjačkog biračkog tijela – ističe Spahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.