open-navfaktor-logo
search
Reakcije sa Tušnja
Spahić priznao da je upitan Slobodin kvalitet, Dudić ima pitanje za upravu Tuzlaka
Tuzlanska Sloboda borit će se za opstanak u finišu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.04.2022. u 19:23
get url
text

Tim sa Tušnja danas je na domaćem terenu izgubio od Veleža (1:2) i ugrozio opstanak.

Svjestan je toga i Amir Spahić, trener Slobode.

- Preuzeo sam ekipu u nezgodnom momentu. Imamo dosta povrijeđenih igrača, a i upitan je naš kvalitet realno. Igrali smo protiv jako kvalitetne ekipe. Dopustili smo da nam zabiju gol iz prve šanse. Poslije su igrali na kontranapad, dali su nam tako drugi gol. Mi se nismo uspjeli vratiti. Čestitam Veležu na pobjedi, nama ostaje da se borimo i pokušamo sačuvati premijerligaški status - rekao je Spahić za Arena Sport.

VEZANI TEKST - Sloboda izgubila od Veleža, Tuzlacima slijedi borba za opstanak

Mnogo zadovoljniji je bio Feđa Dudić, trener Veleža, čija ekipa je u osam dana ostvarila tri pobjede (dvije u prvenstvu i jednu u Kupu BiH).

- Drago je kad pobijediš kada igraš dobro. Nije bilo slučajno, sasvim zaslužena pobjeda. Ovaj gol na kraju nam nije treba. Bolje je kada završi 0:2 nego 1:2... Danas smo dali šansu i nekim drugim momcima, pokazali smo da imamo širinu. Prije nismo imali, mislim da je sada to jedan dodatni kvalitet. Protiv Radnika će priliku dobiti i neki drugi igrači - rekao je Dudić, dodavši da ga zabrinjava povreda Nermina Haskića, koji je igru napustio u prvom poluvremenu:

- Osjetio je bol u loži, nadam se da nije ništa ozbiljno.

Dudić je govorio i o krizi u Slobodi.

- Žao mi je što je Sloboda u ovakvom stanju i želim im da se što prije vrate. Evo vidite sad kada uprve povuku poteze i smjenjuju trenere. Šta su dobili smjenom trenera? Nekada treba biti pametan i realan u onome šta imaš.

Želim im sreću, jer ovo je klub gdje sam proveo dio igračke karijere. Nadam se da će se uspjeti izvući i spasiti sezonu - naglasio je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.