Potvrdio advokat

Spahovića sumnjiče i za paljevinu vozila, u policiji se branio šutnjom

Objavljeno: 14.03.2019. u 14:59

Advokat Mehmedbašić kaže da je Spahović negirao da ima ikakve veze sa paljevinom vozila u Vogošći, te da smatra da će te optužbe biti odbačene

Benjamin Spahović i Mina Hadžijusufović

Benjamin Spahović i Nedim Hasić, koji su uhapšeni sinoć nakon filmske potjere i jurnjave sarajevskim ulicama, a zbog sumnje da su u Vogošći opljačkali benzinsku pumpu "Hifa Petrol", u popodnevnim satima će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Oni su se, kako nam je potvrdio njiihov advokat Omar Mehmedbašić, u policiji branili šutnjom.

Benjamina policija sumnjiči i za paljevinu automobila "renault" vlasništvo Naide Karić, a koje je preksinoć, pola sata nakon ponoći zapaljeno u ulici Uglješići u Vogošći.

Zanimljivo je da je auto planulo dok je bilo parkirano ispred kuće Murisa Hodžića, momka Naide Karić.

Naida Karić i Muris Hodžić pritvoreni zbog paljevine na Dobrinji

Oni su, podsjećamo, oboje uhapšeni i pritvoreni zbog podmetanja požara pod vozilo Mine Hadžijusufović, sa kojom je Spahović u vezi, a što je rezultiralo širenjem požara na još tri vozila koja su bila u blizini. Osim njih dvoje, zbog istog krivičnog djela pritvoreni su i Haso Mujić i Amel Jašarević.

Advokat Mehmedbašić, međutim, kaže da je Spahović negirao da ima ikakve veze sa paljevinom vozila u Vogošći, te da smatra da će te optužbe biti odbačene.

Omar Mehmedbašić

Spahović i Hasić uhapšeni su nakon što su sinoć oko 19.15 sati, uz prijetnju pištoljem opljačkali benzinsku pumpu u naselju Ugorsko. Nakon potjere, policija im je u blizini zgrade OHR-a na Kovačićima postavila blokadu. Oni su se svojim vozilom pokušali provući pored policijskog vozila, koje su tom prilikom oštetili, ali im to nije pošlo za rukom.

Uhapšeni su i privedeni na krim-obradu, a policija je u vozilu, na kojem su bile postavljene nepripadajuće tablice, pronašla pištolj, opljačkani novac, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije