open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Španija deklasirala Ukrajinu, Kolarov pocrvenio u remiju Srbije i Turske
Fudbalska reprezentacija Španije upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni Lige nacija nakon što je s uvjerljivih 4:0 savladala Ukrajinu.
06.09.2020. u 22:41
get url
text

Crvena furija slavila je golovima Sergija Ramosa (2), Ansu Fatija i Ferrana Torresa, a susret je svakako obilježio pogodak mladog fudbalera Barcelone iz 32. minute. Naime, ovim pogotkom Fati je postao najmlađi strijelac u historiji fudbalske reprezentacije Španije.

Golove s utakmice Španija - Ukrajina pogedajte OVDJE.

VEZANI TEKST - Majstorija mladog fudbalera Barce za historiju Crvene furije

U drugom susretu ove gruep bodove su podijelile selekcije Švicarske i Njemačke, a rezultat je na kraju glasio 1:1. Nijemci su poveli golom Gundogana u 14. minuti utakmice. S minimalnom prednošću otišli se na poluvrijeme, da bi tim Vladimira Petkovića do izjednačenja stigao poslije 13 minuta igre u nastavku.

Pogotke s meča Švicarska - Njemačka pogledajte OVDJE.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao pa su se oba tima morala zadovoljiti sa po jednim bodom.

Bodove su u Beogradu podijelile i Srbija i Turska, no za razliku od susreta koji se igrao u Baselu, u meču na Marakani nije bilo golova. Skoro cijelo drugo poluvrijeme Srbija je igrala se deset igrača jer je u 49. minuti Kolarov zaradio drugi žuti karton, no gosti nisu uspjeli da materijalizuju brojčanu prednost. 

Grčka je slavila na Kosovu s 2:1, dok je meč Malte i Latvije okončan rezultatom 1:1.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.