open-navfaktor-logo
search
Rekord La Lige
Španski klubovi nisu štedjeli ovoga ljeta
Kako je i očekivano, u ulaganju za nova pojačanja prednjače Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid
16.07.2019. u 12:47
get url
text

Fudbalski klubovi španske La Lige su na transfere uoči nove sezone potrošili više od milijardu eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je do okončanja transfer-perioda ostalo još skoro dva mjeseca, španski klubovi su već potrošili rekordne svote novca za dovođenje novih fudbalera.

Kako je i očekivano, u ulaganju za nova pojačanja prednjače Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid. Ta tri kluba su potrošili skoro 70 posto od ukupno potrošenog novca u La Ligi.

Real Madrid je rekorder po uloženom novcu za nove igrače jer je za dovođenje Edena Hazarda, Edera Militaoa, Ferlanda Mendyja, Luke Jovića i Rodriga Goesa izdvojio 303 miliona eura.

Barcelona je za 236,25 miliona eura u svoje redove dovela Antoina Griezmanna, Frenkiea de Jonga, Norberta Muraru, Emersona de Souzu i Ludovita Reisa.

Ponajviše promjena u odnosu na prethodnu sezonu pretrpio je tim Atletico Madrida. Popularne "jorgandžije" su za dovođenje Joaoa Felixa iz Benfice platile 126 miliona eura, što je rekord u španskom fudbalu. Atletico je u svoje redove doveo i Felipa Monteira, Marcosa Llorentea, Renana Lodija i Ivana Saponjića i potrošio ukupno 206,5 miliona eura.

S druge strane, Atletico je od prodaje igrača inkasirao 313,6 miliona eura. Klub su napustili Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Rodri Hernandez, Gelson Martins, Luciano Vietto i Bernard Mensah.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.