open-navfaktor-logo
search
Više od 30 sati poslije
Spašene još dvije osobe ispod ruševina u turskom Izmiru: Život je još jednom pobijedio
Trideset tri sata nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio turski grad Izmir, rano u nedjelju, ispod ruševina je spašen 55-godišnji muškarac.
01.11.2020. u 11:52
get url
text

Povrijeđeni muškarac imena Ahmet prevezen je u bolnicu kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Potpredsjednik Turske Fuat Oktay u nedjelju je saopćio kako je broj poginulih usljed posljedica zemljotresa povećan na 51. Uprava za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske (AFAD) saopćila je kako je do 9:30 sati po lokalnom vremenu u nedjelju registrirano 850 podrhtavanja tla, od toga 40 je jače od četiri stepena.

Akcije spašavanja su nastavljene u Izmiru. Najmanje 896 osoba je povrijeđeno usljed zemljotresa jačine 6,6 stepeni koji je u petak pogodio Izmir. Iz bolnica su otpuštene 682 osobe, dok je 214 zadržano na liječenju. Pored toga, ministar zdravstva Fahrettin Koca saopćio je kako je 70-godišnji muškarac izvučen nakon 34 sata. Koca je radosnu vijest podijelio na Twitteru.

- Život je još jednom pobijedio. Noćas oko jedan sat iza ponoći, 34 sata nakon zemljotresa, spašen je naš 70-godišnji amidža Ahmet. Ne ponovilo se. Hvala mu i za riječi koje su nas usrećile: 'Nikako nisam gubio nadu - napisao je Koca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.