Srećom, tri osobe koje su letjele u helikopteru nisu ozbiljnije povrijeđene.

Dramatični amaterski video prikazuje helikopter s osam sjedišta kako gubi kontrolu nekoliko trenutaka prije nego što je pilot namjeravao sletjeti na krov bolnice Keck u Boyle Heightsu u petak u 15.15 sati.

Dok se medicinski helikopter AgustaWestland AW109 spuštao prema heliodromu, iznenada se počeo okretati i skrenuo prema rubu krova prije nego što je sletjeo na bok.

Bolnički službenici rekli su da niko nije unutar ili oko objekta povrijeđen. Prolaznici napolju trčali su nakon što su otpaci pali sa helikoptera, navodi KTLA-TV.

Video prikazuje spasioce koji brzo rade na spašavanju organa iz helikoptera. Upotrijebili su specijalni alat kako bi presjekli metal i izvadili srce.

Uspjeli su predati organ medicinskom radniku, koji se odmah okrenuo i utrčao unutar bolnice. Međutim, on se spotaknuo, te mu je srce ispalo iz ruku. Srećom, organu nije nanesena nikakva šteta.

U bolnici su kasnije rekli da je operacija transplatacije izvršena uspješno.

Pilot je zadobio lakše povrede, a još dvije osobe nisu prijavile nikakve medicinske probleme i odbile su liječenje, rekla je glasnogovornica vatrogasca Margaret Stewart.