open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a ZDK
Specijalci pretresali u Mravićima, našli veću količinu spida, heroin, marihuanu...
Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, danas su na području Mravića, općina Doboj Jug pronašli veću količinu narkotičkih sredstava, te uhapsili dvije osobe osumnjičene za rasturanje droge
28.01.2020. u 16:26
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, u okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, pripadnici Policijske stanice Doboj Jug došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osoba na području Doboj Juga, a koje se dovode u vezu sa neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

- U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela, službenici Policijske stanice Doboj Jug su u koordinaciji i zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uz angažovanje službenog psa za otkrivanje narkotika, u mjestu Mravići, općina Doboj Jug, izvršili pretres porodične kuće koju koristi T. S., te pretres kuće, pomoćnih objekata, garaže i vozila, koje koristi M. D. - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, a pronađeno je i oduzeto  1495,75 grama bijelog praha koji asocira na spid, 578,80 grama sasušene biljne materije koja asocira na marihuanu,  1,35 grama smeđe-crvenkastih kristala koji svojim izgledom asocira na heroin. 

Osim toga, policija je pronašla i oduzela i jedan nagoreni džoint, dvije drobilice za marihuanu,  digitalnu vagu, šest mobilnih telefona, jedan Ipod, zračni pištolj marke "F500", kalibra 4,5 mm, šest USB stikova, dvije memorijske kartice, te jedan laser.

 Nakon pretresa, T. S. i M. D. su luhapšeni i privedeni na kriminalističku obradu u prostorije PS Doboj Jug zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Pronađena materija i predmeti su izuzeti i bit će predmet vještačenja, a policijski službenici Policisjke stanice Doboj Jug su nastavili sa preduzimanjem daljnjih operativno-taktičkih mjera i
radnji na dokumentovanju i dokazivanju krivičnih djela - navodi se u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.