open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Specijalci uhapsili Irhada Kurtaja: U tuči na Otoci muškarcu nanio povrede opasne po život
U tuči ispred ugostiteljskog objekta na Otoci udario D. L. koji je pao i glavom udario o zid
16.09.2019. u 20:28
get url
text

Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili za vikend Irhada Kurtaja (39) iz Sarajeva za kojim je bila raspisana operativna potraga zbog nanošenja teških tjelesnih povreda opasnih po život, saznaje Faktor.

Kurtaj je, kako saznajemo, uhapšen u nedjelju, pet minuta nakon ponoći, u Binježevu, u automobilu "alfa romeo", kojim je upravljao S. T. iz Sarajeva.

On je u petak navečer, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Otoka nanio teške i po život opasne povrede D. L. (56) iz Sarajeva, sa kojim je prethodno sjedio u objektu i gdje su zajedno pili. 

Kako saznajemo, njih dvojica su se u jednom trenutku posvađali, da bi se potom i potukli, a sukobu je svjedočila i žena, koja je sa njima bila u društvu.

U jednom trenutku Irhad je snažno udario D. L., koji je pao i pritom udario glavom o zid.

Kurtaj je nakon hapšenja predat u nadležnost Tužilaštva KS, koje je za njega zatražilo pritvor.

- Postupajući tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenog, od sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu zatražio da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i prikrivanjem dokaza, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - potvrdila je za Faktor glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Povrijeđeni je zbrinut u KCUS-u, gdje je zadržan na daljem liječenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.