Specijalna projekcija nagrađivanog filma "Bog postoji i zove se Petrunija" Teone Strugar Mitevske, po scenariju Elme Tataragić, bit će upriličena u srijedu, 15. januara u kinu Meeting Point u Sarajevu, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Nakon projekcije bit će održan razgovor sa scenaristicom filma Elmom Tataragić.Film je na prošlogodišnjem, 69. Berlinaleu osvojio Nagradu ekumenskog žirija i Guild film nagradu koju dodjeljuju članovi Asocijacije njemačkih Art House kina, zatim nagradu LUX Evropskog parlamenta za 2019. godinu i niz drugih nagrada.

Prikazan je u programu U fokusu 25. Sarajevo Film Festivala (2019.) izvan konkurencije. Film je osvojio nagradu za najbolji film Arapske kritike za Evropske filmove (Arab Critic's Awards for European Films), nagradu žirija kritičara FIPRESCI za najbolji film na Motovun Film Festivalu, nagradu za najbolju glumicu (Zorica Nusheva) na filmskom festivalu u Sevilli, Nagradu Vesna za manjinsku koprodukciju na Slovene Film Festivalu 2019.Film u koprodukciji Sjeverne Makedonije, Belgije, Slovenije, Francuske i Hrvatske, donosi satiru temeljenu na istinitoj priči o ženi koja ulazi u okršaj sa zastarjelim tradicijama.

Film propituje demokratske promjene u makedonskom društvu osuđujući pritom ponašanje crkve, sudstva i medija.Glume Zorica Stojanovska, Labina Mitevska, Simeon Damevski, Suad Begovski, Stefan Vujisic, Violeta Shapkovska, Xhevdet Jashar, Mario Knezović.

Film ostaje na redovnom repertoaru 16, 20, 26. i 29. januara u 20 sati te 18. i 24. januara u 17 sati.