navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nezvanično

Spektakl legendarnog "Whitesnakea" u julu u Sarajevu?

Kako Faktor nezvanično saznaje, David Coverdale i legendarni hard rock bend "Whitesnake" u sklopu svjetske oproštajne turneje održat će veliki koncert u Sarajevu.

Objavljeno: 18.12.2021. u 09:32
get url
text

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, bend će sredinom jula održati istinski spektakl u Skenderiji (najvjerovatnije 19. jula), a na bini će biti i talentirani hrvatski muzičar Dino Jelusick, koji je novi član "Whitesnake" touring postave. Ova informacija još nije potvrđena na zvaničnoj stranici benda na kojoj stoji da će oni 2. jula nastupiti u Zagrebu, a četiri dana poslije u Beogradu.

Neumorni britanski rock majstori u više od četiri decenije postojanja, 13 studijskih albuma i multi-platinastih izdanja, ostaju jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice.

Podsjetimo, "Whitesnake" je 1978. godine osnovao David Coverdale, jedan od najvećih rock vokala u historiji, nakon odlaska iz benda "Deep Purple", a on do danas drži poziciju lidera benda. Hitove iz prebogate karijere poput "Here I Go Again", "Is This Love", "Still Of The Night", kao i "Give Me All Your Love", "Crying In The Rain" ili "Slow An’ Easy", te brojne druge koji su ih upisali u rock antologiju, bend će izvesti u Skenderiji.