Spektakl u Spaladium areni: Oliver i Gibonni dobili šest Porina, a Detour ima najbolju pjesmu

Objavljeno: 18.03.17 u 09:35

 

Manifestaciju su otvorili Damir Kedžo i Zsa Zsa, otpjevavši svoju pjesmu “Sve se u meni budi“, a dodjelom su dominirali Oliver i Gibonni koji su osvojili najviše nagrada.

Dodjelu Porina vodili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a nakon Kedže i Zsa Zse na pozornicu je izašao Jacques Houdek, koji je otpjevao “Jesen stiže, dunjo moja“. Nina Badrić izvela je svoj hit “Dani i godine“, koji je ove godine i nomiran za pjesmu godine.

Oliver i Gibonni s albumom “Familija“ imali su čak 12 nominacija, a osvojili su čak šest Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver Dragojević kipić dobio i za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju pjesme “Gdje to piše?“. Elvis Stanić dobio je nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop muzike. Tako je "Familija", s tri osvojene statue iz pretprijenosa i tri u velikom finalu, ukupno dobio šest Porina. 

- Ova nagrada ima posebnu vrijednost, jer znam da je od srca. Oliver je najbolji vokal što je majka rodila u zadnjih 100 godina - rekao je Gibonni kada je primio prvog Porina večeri.

Njegova i Oliverova pjesma “Sreća“ proglašena je i najboljom vokalnom saradnjom

Iza splitskih muzičara, prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koji su mu dodijeljeni u pretprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za Najbolji koncertni album "Matija svira Arsena - Live in ZKM", pjesma s tog albuma “Ni ti ni ja“ dobila je Porin za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz muzike za kompoziciju “Fortune smiles“.

Grupa Detour dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za pjesmu “Zaljubila sam se“. U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Josipa Lisac osvojila je Porina drugu godinu zaredom, za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme “Moja magija“, a najbolji novi izvođač je Antonela Doko.

Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne muzike "Oči duše", a Let 3 Porin su dobili za rock album  "Angela Merkel ....".  Na finalnoj svečanosti dodijeljeni su i Porini za životna djela. Ovogodišnji dobitnici bili su kompozitor, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od najstarijih hrvatskih klapa – Lučica.