open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Spektakularan derbi u Banjoj Luci: Borac iskoristio sve poklone Željine odbrane
Derbi susret 14. kola Premijer lige BiH u fudbalu opravdao je očekivanja, a duel na Gradskom stadionu u Banjoj Luci bio je jedan od najboljih u ovoj sezoni. 
09.11.2020. u 19:44
get url
text

Borac je slavio sa 4:3, a domaći su iskoristili sve poklone Željine odbrane, ali i sudije Frane Jelić koji je sa nekoliko odluka izazivao bijes gostujućih, ali i domaćih igrača. 

Sve je prštalo u Banjoj Luci, a u prvom poluvremenu smo vidjeli pet golova.

Spektakl je počelo već u 4. minuti. Sudija Jelić je dosudio diskutabilan prekršaj za Borac, prekinuvši obećajavući napad Plavih. Uzaludni su bili protesti gostiju, a nakon prekida ia katastrofalne reakcije Željine odbrane Lukić je pogodio za 1:0.

Na odgovor smo čekali samo tri minute, jer je Stevanović sjajnim golom vratio stvari na početak.

Na novi gol čekali smo deset minuta. Ovaj put Vranješ je skrenuo loptu u gol nakon udarca Lukića i tako prevario golmana Erića.

Željezničar je izjednačio na 2:2 u 22. minuti. Sjajnu akciju odigrali su Bekrić i Lendrić, a ovaj drugi uposlio je Zeca, koji rutinski šalje loptu u mrežu.

Borac je do nove prednosti stigao u 39. minuti. Opet je sudija Jelić bio u centru pažnje. Gosti su tražili prekršaj na sredini terena, ali je glavni sudija procijenio drugačije.

U nastavku akcije ponovo je katastrofalno reagovala odbrana Plavih, a to je iskoristio Zakarić i pogodio je za 3:2.

Mogli su domaći u sudijskoj nadoknadi i do četvrtog gola, ali je Lukić šutirao preko gola.

Željezničar je izjednačio u 54. minuti. Sjajnu kontru odigrali su Plavi, Bojo je na kraju uposlio Zeca koji pogađa za 3:3.

Desetak minuta kasnije sjajnu prilika za Lukića kreirali su Ziljkić i Vranješ, ali je mladi napadač Borca iz prve šutirao preko gola.

Borac je do četvrtog gola, koji im je osigurao i pobjedu, stigao u 85. minuti, a pogodio je Zakarić. Nekadašnji prvotimac Plavih iskoristio je grešku odbrane gostujućeg tima i udarcem sa dvadesetak metara prevario nesigurnog Erića.  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.