Posljednja festivalska noć najvećeg ljetnog festivala u gradu, Zenica Summer Festa 2019., završena je sjajnim koncertom jedne od najvećih muzičkih zvijezda regiona - Željka Joksimovića. Više od 40 hiljada ljudi došlo je da pjeva velike njegove hitove, što je došlo kao kruna i označilo kraj još jednog, uspješno organizovanog projekta Radio-televizije Zenica.

Noć prepuna emocija, ljubavi i zagrljaja koje je publika prenijela na Željka, a on to istom mjerom uzvratio, bila je posebna i neponovljiva, te smo sigurni da će uspomene koje će svaki od posjetilaca ovog koncerta ponijeti, biti dugo čuvane i prepričavane. Zenička publika, ali i posjetitelji koji su dolazili sa svih područja BiH, svih proteklih 20 dana imali su priliku vidjeti i čuti različite sadržaje za sve generacije, tako da s pravom možemo reći da je projekat Zenica Summer Fest 2019., protekao u najboljoj mogućoj organizaciji, saopćeno je iz Zenica Summer Festa.

-Zahvaljujući našem ZSF timu, koji je nesebično i danonoćno radio na pripremama svakog od sadržaja, odličnim vremenskim uvjetima koji su sjajno poslužili svakom izvođaču, ali i publici, koja je svojim dolascima doprinijela da ova ZSF priča bude savršena, Zenica Summer Fest ponio je epitet najvećeg ljetnog festvala u zemlji - naveli su u saopćenju.