open-navfaktor-logo
search
Svi u transu
Spektakularno: Pogledajte nokaut koji će ući u historiju UFC-a!
Joaquin Buckley dospio je na naslovnice svjetskih medija i postao je vlasnik jednog od najatraktivnijih nokauta u historiji borilačkih sportova.
11.10.2020. u 12:00
get url
text

Američki MMA borac osigurao je svoje mjesto na vječnim highlights kompilacijama nakon što je u Abu Dhabiju izveo po mnogima možda i najbolji nokaut u historji UFC-a!

- Ovo je najnevjerovatniji nokaut u historiji UFC-a - pisalo i na službenom Twitter profilu najpoznatije svjetske MMA promocije uz, naravno, video na kojem možemo vidjeti kako je Buckley u drugoj rundi zaustavio svog suparnika, do ovog meča neporaženog Impu Kasanganayja (8-1).

Kasanganay je u jednom momentu uhvatio Amerikanca za nogu tokom borbe, ali Buckley se fantastično snašao. Skočio je i u okretu desnom nogom udario direktno u glavu rivala na oduševljenje ljubitelja borilačkih sportova širom svijeta.

- Mobitel mi ne prestaje zvoniti. Kevin Iole me već kontaktirao za izjavu jer već piše priču o tebi. Svi mi govore da ti jednostavno dam 200.000 dolara, da ti dam sve bonuse. Niko nikad nije vidio nešto poput ovog. Nevjerovatno - rekao je predsjednik UFC-a Dana White kada je nakon borbe prišao mladom borcu iz srednje kategorije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.