Splićanka objasnila: Zašto su domaći gosti na Jadranu gori od stranih turista

Objavljeno: 09.08.17 u 10:41

Prošle sedmice društvenim mrežama se munjevitom brzinom proširio duhovit status splitskog konobara koji već nekoliko godina odrađuje sezonu i muku muči sa stranim gostima. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Podijelio ih je po nacionalnosti te otkrio kakve je sve stvari pretprpio od njih. Na njegov status nadovezala se Splićanka koja tvrdi – domaći su gosti definitivno najgori.

 - Ja ne znam šta su se svi uhvatili ovog bidnog momka šta se malo pojadao o gostima u restoranu. Šta bi tek bilo da je pisao o najgorim gostima? Domaćim! - započela je Splićanka.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

- Prosječan Hrvat sjedne na terasu u tihoj kali nekog grada i čim je sjeo, gotovo je sa mirom i tišinom. Prvo pomakne sto iz škvare, pa izvuče sjedalicu da se može zavalit kao beg i onda maše. Pozdraviš ga, pružiš mu jelovnik, a Hrvat prvo kaže da se sto ljulja, a onda krene ispitivat o tome ko je gazda, otkud je riba, jesu li lignje iz Leda, a svi odmah znamo da će jest samo meso. Propitkuje te o svim vinima i pivama i na kraju naruči Ožujsko. Ako doneseš 0,33l ti kaže da su to kapi za oči.

Doneseš mu pivo skupa sa beštekom i odeš povirit druge goste, ali ne, on ima pitanje. Otkud si, baš si lipa, ajme vi Splićanke, jesi udana, daj mu šifru za wireless, jel imaš Sportske i zašto ne i čije je maslinovo ulje jer on ima čovjeka za ulje. Uspiješ uteći iako te drži za traveršu i donosiš mu jest.

Spiza se zaliva sa litrom ulja i vrti se mlinac za papar još pola sata jer ipak je to veliki gurman. Onda on malo priča na mobitel i žvaće otvorenih usta, podriguje i smije se i čim je pojeo, zove te iako bi ti ionako išao po pjat. Komentira jelo da ispadne pametan, a cijela terasa je vidjela da je sve progutao kao galeb.

Onda puši duhan i čačka zube čačkalicom i ostavlja ti je posred stola, a omot iskida u milion komadića. Traži račun, neće desert ni kafu, jer kaže to samo pederi Italijani tako piju poslije svega. Donosiš i kreneš, a on viče: "Lutko, je l' mogu naplatit" preko terase i maše da svi vide novčanicu od 1.000 kuna, a ti se misliš oćeš li mu reći da on može platit, a da je naplatiti moguće samo iz tvojih postola. Al' radije mučiš. Vratiš mu kusur, on ti gurne 10 kuna u ruku, namigne i ode, a ti kreneš čistit pepeo od duhana oko stola, omot od čačkalice koji se razletila posvuda i šutiš.

Dodajte ako sam šta zaboravila! - napisala je Splićanka.