open-navfaktor-logo
search
Bezizlazna situacija
Splitski medij: U opkoljenoj čeličani Azovstal u Mariupolju četiri Hrvata, prijeti li scenarij iz Ovčare
U kompleksu čeličane Azovstal u razrušenom Mariopulju, u obruču ruskih agresorskih snaga, nalazi se najmanje nekoliko stotina ukrajinskih vojnika, a među njima navodno ima i stranih boraca. 
21.04.2022. u 13:36
get url
text

Kako piše splitska Slobodna Dalmacija, u Azovstalu se nalaze najmanje četverica Hrvata, i to jedan Dalmatinac i tri Slavonca!

Oni se u Mariupolju bore na strani pukovnije Azov, a splitski medij navodi izjave bivšega profesionalnog hrvatskog vojnika i pripadnika specijalnih jedinica koji je s njima u kontaktu bio posljednji put prije tri dana.

- Naš Toni iz Dalmacije javio mi se prije tri dana, on je komandant desetine u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstala i da su ostali na minimalnoj municiji, da otimaju od mrtvih Rusa kako bi se imali čime boriti.

Od tada ni glasa od njih, bojim se scenarija Ovčare – kazao je on Slobodnoj Dalmaciji u srijedu, aludirajući na to da bi se u Mariupolju mogao dogoditi stravičan pokolj nalik onome u Vukovaru u noći između 20. i 21. novembra 1991. godine, kada su pripadnici JNA i srpskih paravojnih jedinica ubili 200 hrvatskih branitelja i civila odvedenih iz vukovarske bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.