Splitski studenti u domu "Dr. Franjo Tuđman" ludovali uz hitove Arkanove udovice Cece

Objavljeno: 14.11.17 u 15:20

U splitskoj menzi "Kampus" u sklopu studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" u Splitu, prošli petak održana je brucošijada. Iako je studente, prema najavi, trebala zabavljati samo grupa "Magazin", pojavio se još jedan bend, koji brojnima nije bio baš po volji.

U sedmici u kojoj se obilježava stradanje Vukovara, Ceca je svakako bila višak
U sedmici u kojoj se obilježava stradanje Vukovara, Ceca je svakako bila višak

Na tulumu se, u neko doba, prešlo na tvrđi folk, pa i na Cecine pjesme, piše Slobodna Dalmacija.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio saopćenjem, pravdajući se da su znali samo da će nastupiti "Magazin", ali da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon splitske grupe, kao ni sa "gostom iznenađenja", pa time ni s njihovim repertoarom.

Dijelu gostiju nije se svidjelo što se u menzi studentskog doma, koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obilježavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke, posebno one u izvedbi Arkanove udovice.

Studentski zbor, osim toga, nije naveo ko je trebao znati ko će nastupiti, odnosno ko je odgovoran za muzički program brucošijade, prenosi Jutarnji list. Evo što su u svom saopćenju naveli:

- Drage kolegice i kolege studenti, s obzirom na postavljena pitanja te iskazana nezadovoljstva od strane nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk muzike (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima se potrebu očitovati akademskoj i široj javnosti. Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u sedmici obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no, zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (finansiranje bine, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente. Kao suorganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe "Magazin”, no, nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa "gostom iznenađenja". Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo, jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta – ne samo u sedmici obilježavanja ratnih stradanja nego nikada. S obzirom na sve navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od muzičkog programa nakon nastupa grupe Magazin, pa se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice – najstrože osuđuje.