open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Spremni za Austriju: Da li su ovo Zmajevi koji će loviti evropsku elitu?
Postoji mogućnost da na teren pošalje isti sastav koji je prošlog mjeseca savladao Sjevernu Irsku, ali nije isključena ni jedna promjena  
15.11.2018. u 11:00
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na bečkom stadionu Ernst Happel protiv Austrije igra posljednji susret grupne faze takmičenja u Ligi nacija.

Nakon tri odigrana susreta u Ligi B Zmajevi zauzimaju vodeću poziciju s maksimalnih devet bodova, dok je Austrija druga sa tri (utakmica manje), a treća Sjeverna Irska bez bodova.

Najboljim fudbalerima BiH za osvajanje prvog mjesta u grupi u večerašnjem susretu odgovara svaki rezultat osim poraza sa dva gola razlike, ali, prema riječima selektora Roberta Prosinečkog, bh. tim i pored toga neće kalkulisati i ići će na pobjedu.

Prosinečki je sinoć najavio da zna sastav koji će suprotstaviti Austrijancima, ali nije izdiktirao imena 11 igrača koji će istrčati na teren Ernst Happela.

Postoji mogućnost da na teren pošalje isti sastav koji je prošlog mjeseca na Grbavici savladao Sjevernu Irsku, ali isto tako postoji mogućnost da napravi i jednu izmjenu.

A jedina promjena mogla bi se dogoditi u zadnjoj liniji. Iako je bedem ispred golmana Ibrahima Šehića djelovao besprijekorno, nije isključeno da Prosinečki u tim uvrsti Ermina Bičakčića, koji igra sjajno u dresu Hoffenheima. U tom slučaju iz ekipe bi ispao jedan od stopera - Toni Šunjić ili Ervin Zukanović.

Protiv Austrije će na golu biti Šehić. Na poziciji desnog beka zaigrat će Ognjen Vranješ, a lijevo Eldar Ćivić. Za dvije pozicije centralnih stopera ravnopravno konkurišu trojac Šunjić - Bičakčić - Zukanović.

U veznom redu sigurni su Miralem Pjanić, Muhamed Bešić i Elvis Sarić, dok će po bokovima djelovati Edin Višća (desno) i Haris Duljević (lijevo). Mjesto u vrhu napada rezervisano je za Edina Džeku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.