open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Spursi i Mourinho na ozbiljnom ispitu, može li Valencia do čuda pred praznim tribinama?
Prva dva revanš-susreta osmine finala Lige prvaka igraju se večeras od 21 sat, a sastaju se Valencia - Atalanta i RB Leipzig - Tottenham.
10.03.2020. u 07:04
get url
text

Nažalost po navijače Valencije i Atalante, večerašnji meč na Mestalli proteći će bez publike, što je rezultat epidemije koronavirusa, čiji je centar u Evropi upravo Italija.

Tim iz Bergama je u prvoj utakmici koja je odigrana na San Siru slavio s uvjerljivih 4:1 i tako stvorio ozbiljnu rezultatsku zalihu za revanš. Sablasne tribine Mestalle svakako će više pogodovati gostima.

Osim što će im nedostajati podrška i vjetar u leđa njihovih navijača u konkurenciji za uzvrat s Atalantom zbog povreda neće biti Garay, Maxi Gómez, Piccini, Manu Vallejo, Mangala i Jaume Costa, dok Gabriel odrađuje suspenziju. Zbog problema s koljenom pod znakom pitanja je i nastup Rodriga.

Za razliku od Alberta Celadesa, ekipa Gian Piera Gasperinija nema mnogo problema s povredama, a upitan je tek Toloi. Ipak, italijanski sastav bi se trebao pripaziti jer čak četverici igrača prijeti suspenzija ako večeras "požute".

Mogući sastavi:
Valencia: Cillessen; Gaya, Diakhaby, Coquelin, Wass; Guedes, Parejo, Kondogbia, Ferran; Rodrigo, Gameiro.
Atalanta: Gollini; Palomino, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens, A Gomez, Iličić; Zapata.

Za razliku od duela u Španiji, revanš između RB Leipziga i Tottenhama igrat će se vjerovatno pred punim tribinama, a i zbog ishoda iz prvog meča, u kojem je njemački predstavnik slavio s 1:0, bit će definitivno i zanimljiviji.

Ekipa Josea Mourinha u posljednje vrijeme ne može se pohvaliti nekom posebnom formom. Spursi već pet mečeva ne znaju za pobjedu, a nedavno ih je iz FA Cupa eliminisao Norwich poslije bolje izvođenja penala.

U sastavu portugalskog stručnjaka prava je "bolnica". Special One večeras u Leipzigu neće moći računati na Kanea, Sona, Sissoka, Foytha, Bergwijna i Daviesa.

Julian Nagelsmann neće moći računati na Orbana, a upitni su Kampl, Konate i Werner.

Mogući sastavi:
Leipzig: Gulacsi; Klostermann, Upamecano, Halstenberg; Adams, Laimer, Sabitzer, Angelino; Werner, Schick, Nkunku.
Tottenham: Lloris; Aurier, Alderweireld, Sanchez, Dier, Vertonghen; Winks, Lo Celso; Lamela, Moura, Alli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.