open-navfaktor-logo
search
Završena sezona
Spuštena zavjesa na PLBiH: Radnik s nestrpljenjem čeka ponedjeljak
Ako Željo ostane bez licence, u Evropu će Radnik iz Bijeljine  
25.05.2019. u 18:52
get url
text

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završena je današnjim mečevima 33. kola.

Novi prvak Bosne i Hercegovine, slavio je u Gabeli protiv GOŠK-a sa 2:0. Vodeći utakmici postigao je Aladin Šišić u devetoj minuti. Husref Musemić pružio je šansu mlađim igračima, a čak šest fudbalera mlađih od 21 godine počelo je meč. To je iskoristio Dervišagić koji je u finišu meča postavio konačan rezultat.

Do pobjede je stigao i Željezničar. Plavi su u gradu soli savladali Tuzla City sa 3:0. Duel je završen u prvom dijelu kada su Krpić, Hajdarević i Ermin Zec pogodili mrežu domaćih.

Željezničar je još ranije osigurao Evropu, ali je na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje N/FSBiH ostao bez licence. Klub sa Grbavice žalio se na ovakvu odluku, a konačnu riječ će reći Drugostepena komisija na sjednici čiji nastavak je zakazan za ponedjeljak.

Ako Željo ostane bez licence, u Evropu će petoplasirani tim lige, Radnik iz Bijeljine. Semberci su danas sa 1:0 pobijedili tuzlansku Slobodu. 

Mladost je pred svojim navijačima savladala ranije otpisanu Krupu rezultatom 3:1, dok je Čelik remizirao na Bilinom polju rezultatom 1:1 protiv Širokog Brijega.

Jedini meč bez pogodaka u Ugljeviku su odigrali Zvijezda 09 i Zrinjski.

Podsjetimo, iz lige su ispali GOŠK i Krupa. Povratak je izborio Borac, a na dobrom putu da to uradi je i Velež.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.