open-navfaktor-logo
search
Milutin Đukanović
Sramotna izjava: Genocida u Srebrenici nije bilo, Rezolucija je protiv srpskog naroda
Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore EPCG i funkcioner Demokratskog fronta DF Milutin Đukanović negira da se u Srebrenici desio genocid, ističući da je Rezolucija koju je usvojio crnogorski parlament usmjerena protiv srpskog naroda.
05.07.2021. u 12:53
get url
text

Đukanović je kazao da aktuelna vlast prvo povuče određene antisrpske poteze, a kad se dese "relativno umjerena reagovanja" iz Srbije, onda se pokušava "stvoriti oluja da ta zemlja udara na Crnu Goru".

- Pazite naslov - Rezolucija o genocidu u Srebrenici. I onda nas premijer Zdravko Krivokapić, predstavnici Demokrata, URA-e i Demokratske partije socijalista ubjeđuju da ta Rezolucija nije usmjerena protiv srpskog naroda. Jasno je da se na taj način pokušava oslabiti srpski narod i izvršiti destabilizacija Republike Srpske. Umjesto da bježi od tema koje dijele i region i samu Crnu Goru, aktuelna vlast ih uporno inicira, a za svoje katastrofalne poteze, kada javnost odreaguje, pokušava optužiti Srbiju da vrši destabilizaciju Crne Gore - rekao je Đukanović, gostujući na TV Pink.

On tvrdi da su iz Srbije stigle umjerene izjave nakon usvajanja ovog dokumenta u parlamentu.

- Ne mogu predstavnici Srbije i RS-a da se mire sa tim da se jednostavno iskaže da se u Srebrenici desio genocid. Svi se slažu da se tamo desio zločin, ali dati takvu formulaciju je više nego neozbiljno. Očigledno je to neki test za Crnu Goru, za sadašnju vlast do kog nivoa je spremna da popušta i da služi kao neki bodež, sječivo, koplje u rukama stranih ambasadora - naglasio je on.

Izražava, kaže, bojazan da je sadašnja vlast na čelu sa premijerom Krivokapićem, Demokratama i URA-om spremnija da bude servilnija prema stranim ambasadama, od DPS-a i Mila Đukanovića.

Đukanović je istakao da je Krivokapiću bolje da bude konstruktivan i da bi mu najpametnije bilo da podnese ostavku i stvori uvjete za rekonstukcija Vlade.

- Gospodina Krivokapića od 41 zastupnika koji čine parlamentarnu većinu, podržava ne više od 14. O kakvim tu demokratskim principima može da se govori. Zato Krivokapić pokušava da se bavi velikim temama, ali kao što je promašio u radu Vlade, očigledno da je pogriješio i kada se bavi velikim temama - kazao je on.

Đukanović je poručio da će DF biti glavna spona između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.