open-navfaktor-logo
search
Suzbijanje korupcije
Srbija: Uhapšen direktor FK Spartak iz Subotice
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu
20.11.2018. u 15:56
get url
text

Policija je u Srbiji uhapsila je tri osobe, među kojima je i odgovorno lice Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice, zbog sumnje za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapšeni su D.Đ. (52), koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, i V.Z. (33) i D.V. (28) koji su osumnjičeni za pranje novca.

D.Đ. je osumnjičen da je kao odgovorno lice FK Spartak iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u namjeri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

V.Z. i D.V. su osumnjičeni da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prijenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog djela, a u namjeri da prikriju i lažno prikažu nezakonito porijeklo novca.

Dio novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično djelo pranje novca.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.