open-navfaktor-logo
search
Kćerka iz pakla
Srbija: Zapalila, pretukla i ugušila osamdesetogodišnju majku
Majka je pokušala pobjeći nakon što ju je Gordana polila benzinom i zapalila, ali ju je osumnjičena sustigla i usmrtila
14.10.2018. u 21:00
get url
text
get url
text

Gordana Petrović iz sela Kočetin u blizini Žabara uhapšena je zbog sumnje da je ubila majku Nadeždu (80). Tijelo nesretne starice sa krvavom glavom, koje je bilo potpuno nago, nađeno je na putu u blizini sela.

Stravično ubistvo otkriveno je u nedjelju u ranim jutarnjim satima, kada je jedan mještanin, koji ne živi u blizini njihove kuće, prolazio tim dijelom sela i naišao na leš starice.

- Nadeždi je bila krvava glava, a bila je i potpuno gola. Za sada se sumnja da je Gordana majku ugušila, a onda svukla. Dežurni tužilac je naložio obdukciju tijela starice, pa će se utvrditi kako su nastale povrede. Gordana je uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedena u požarevačko Više tužilaštvo - kaže za Blic izvor iz istrage.

Navodno, majka i ćerka su imale porodične probleme.

- Mještani su ispričali da su se one svakodnevno svađale i pričale loše jedna o drugoj. Navodno, kćerka je sumnjala da joj se majka bavi  magijom, pa se vjeruje da je to motiv ubistva - priča sagovornik Kurira.

Sestra ubijene žene kazala je da je Gordana stalno terorisala majku.

- Policija je uhapsila i, kako sam saznala, sve je priznala. Rekla je: "Ubila sam je, žao mi je što nisam stigla da je zapalim." Jadna moja sestra, ubila je ko da je nije rodila. Pominju crnu magiju. Ako se iko bavio crnom magijom, to je Gordana. Ona je zlo. Nadam se da će ostati u zatvoru jer, ako je puste, ona će cijelo selo zapaliti - priča Ružica Vodesković.

Kako su ranije javili srbijanski mediji, Gordana je majku polila benzinom i zapalila, a kada je ova pokušala pobjeći, stigla ju je i pretukla, te ugušila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.