Određen pritvor

Srbijanka pokušala ubiti sina nožem u iznajmljenoj kući u Crnoj Gori, reagovao i UNICEF

Objavljeno: 05.12.2018. u 19:23

Sedmogodišnji dječak doveden je u utorak navečer u Dječiju bolnicu u Podgorici nešto poslije 19 sati sa više ubodnih rana u predjelu grudi

FOTO: VIJESTI.ME

Četrdsetogodišnja državljanka Srbije M.P., koja je osumnjičena da je u utorak navečer pokušala ubiti svog sedmogodišnjeg sina, od jučer se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori. Njoj je nakon saslušanja dežurna tužiteljica Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.

Advokat Božo Milonjić koji po službenoj dužnosti zastupa osumnjičenu za Vijesti.me je kazao da je M.P. iznijela odbranu tokom koje je negirala izvršenje krivičnog djela.

- Međutim, kako je riječ o stranoj državljanki, tužiteljica je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnosti od bjekstva ali i zbog uticaja na svjedoke koji tek treba da budu saslušani - kazao je advokat Milonjić.

Sedmogodišnji dječak doveden je u utorak navečer u Dječiju bolnicu u Podgorici nešto poslije 19 sati sa više ubodnih rana u predjelu grudi. Nakon toga je hitno operisan. Njegovo zdravstveno stanje sada je stabilno i van životne je opasnosti.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz Uprave policije.

- Službenici OB Cetinje su obaviješteni iz Hitne medicinske pomoći da su preuzeli sedmogodišnjeg dječaka sa povredama po tijelu koje su nastale najvjerovatnije usljed dejstva oštrog predmeta. Preduzimajući mjere i radnje i na osnovu prikupljenih saznanja od građana, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, policijski službenici su lišili slobode M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju - piše u saopćenju.

Sve se dogodilo u iznajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, a slučaj su policiji prijavile komšije osumnjičene.

- Dolaskom do kuće gdje je boravila osumnjičena sa sinom, policija je zatekla zaključana vrata a po ulasku i jeziv prizor. Krvi je bilo svuda - kaže sagovornik Vijesti i dodaje da je tokom izviđaja pronađen  i nož kojim je, sumnja se, M.P. pokušala ubiti sina.

Prema nezvaničnim saznanjima, dječaka je majka i ranije fizički zlostavljala. Iz cetinjskog Centra za socijani rad tvrde da njima nije stigla ni jedna prijava protiv osumnjičene, iako komšije navode da su prijavljivali nasilje.

Nakon ovog slučaja, oglasio se i UNICEF. Navode da su u Crnoj Gori od februara zabilježena čak tri ubistva djeteta u porodici.

- Nasilje nad djecom se ne smije tolerisati i odgovornost je svakog pojedinca da ga zaustavi i prijavi, kao i države i društva da osigura zaštitu svakog djeteta od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Pravo djeteta na opstanak život i razvoj je jedno od četiri osnovna principa Konvencije o pravima djeteta, koju je Crna Gora ratifikovala. Slučajevi nasilja nad djecom o kojima je izvještavano u medijima u posljednjih godinu dana predstavljaju flagrantno kršenje prava djeteta zagarantovanih Konvencijom, ali i Ustavom i zakonima Crne Gore - saopćeno je iz UNICEF-a.

Izvor:   Vijesti.me

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije