Srbin ucjenjivao Spielberga: Zbog njega je Hollywood bio u panici

Objavljeno: 16.03.17 u 12:48

Momčilo Đinović (26) iz Beograda koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je od dvije beogradske produkcijske kuće iznudio novac kako ne bi na internetu objavio film prije zvanične svjetske premijere, sin je bivšeg visokog policijskog funkcionera. 

Momčilo Đinović (lijevo) FOTO: FACEBOOK
Momčilo Đinović (lijevo) FOTO: FACEBOOK

Tereti se da je u februaru pribavio još neobjavljenu kopiju filma i od oštećenih produkcijskih kuća tražio da mu na bitcoin novčanik uplate 25 bitcoina, čija je tržišna vrijednost više od 24.000 eura, kako ne bi objavio film na internetu.

Nakon elektronske prepiske, kako se sumnja, oštećene kompanije uplatile su na račun Đinovića devet bitcoina, saopćeno je iz MUP-a Srbije. Na taj način Đinović je pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od oko 15.000 eura.

Kako javljaju srbijanski mediji, na meti mu se našla čuvena produkcijska kuća 20th Century Fox i distributerska kompanija MCF MegaCom Film koje je ucjenjivao filmom Boss Baby, koji je producirao Dreamworks slavnog holivudskog reditelja Stevena Spielberga.

Poznanici Đinovića, koji su šokirani hapšenjem, kažu da je itekako društven i da je veliki ljubitelj stripova i filmova Marvel.

- On je porijeklom iz Smedereva, u Beograd se doselio zbog studija. Jedno vrijeme je živio sa djevojkom i još nekim cimerima. I tada je volio Marvela i superheroje. Istetovirao ih je po cijelom tijelu, a najveća koju ima je Supermen – kazao je Momčilov poznanik.