open-navfaktor-logo
search
Veznjak Rapida
Srđan Grahovac otkrio kako je Edin Džeko iznenadio njegovu porodicu
Bivši kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac poslije "izleta" u Astanu i Rijeku u januaru 2019. godine vratio se u ekipu Rapida iz Beča.
30.11.2020. u 18:12
get url
text

Veznjak koji je ponikao u banjalučkom Borcu ovo je drugi "mandat" u najtrofejnijem austrijskom klubu, a prethodno je zeleni dres nosio u periodu od 2014. do 2017. godine.

Nastup u bečkom derbiju protiv Austrije (1:1) bio mu je ukupno 137. u dresu Rapida u svim takmičenjima, uz četiri postignuta gola.

Iako je bio kapiten U-21 selekcije naše zemlje, za "A" tim je do sada upisao tek tri nastupa.

Debitovao je kod Mehmeda Baždarevića, a u velikom intervju za portal Reprezentacija.ba prisjetio se boravka na okupljanju Zmajeva.

- Nakon što sam bio kapiten u omladinskim selekcijama, neki prirodan put bio je i da dođem do A reprezentacije. U tom momentu je bila posebna čast biti dio tog tima, pogotovo jer ste bili okruženi igračima kao što su Džeko, Pjanić, Begović, Ibišević, Medunjanin... - prisjetio se Grahovac, te dodao:

- Svaki od njih se trudio da pomogne, kako meni, tako i drugim mlađim igračima i to su stvari koje se ne zaboravljaju. Najveći utisak na mene je u to vrijeme ostavio Džeko. Jedne prilike u posjetu su mi došli roditelji zajedno sa rođakom koji u svojoj svakodnevnici vidi mnoštvo nebitnih ljudi koji se prave da su daleko više od toga. I onda, zamislite, prilazi mu jedan Džeko kojeg je do tada gledao samo na TV-u i dočekuje, daje upute gdje, šta, kako... On nije mogao vjerovati da takva zvijezda može biti toliko prizemna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.