open-navfaktor-logo
search
Burno na mrežama
Srdić tvrdi da je i dalje član NiP-a, iz NiP-a tvrde da su ga isključili
Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić demantirao je informaciju Faktora, prema kojoj on više nije član stranke Narod i pravda (NiP).
25.12.2020. u 09:45
get url
text
Srđan Srdić

Tu informaciju je nazvao "neistinom", te je poručio da nije napustio NiP, niti da želi napustiti stranku kojoj je, kako tvrdi, svojim zalaganjem i doprinosom donio 1.959 glasova.

VEZANI TEKST - Narod i pravda već ostala bez vijećnika, stranku napustio kandidat sa najviše glasova?

- Zašto na Facebook stranici Općinskog odbora NiP-a Novo Sarajevo nema moje slike, to trebate pitati administratora ili eventualno predsjednika općinskog povjereništva, vjerujem da će vam oni dati valjani odgovor. Ponavljam da sam i dalje član NiP-a i svakako da tu ostajem, jedino ukoliko predsjedništvo NiP-a ne odluči drugačije – napisao je Srdić.

Međutim, Srdića su demantirali upravo iz NiP-a.

- Dužni smo saopćiti kako Srđan Srdić nije napustio NiP već je, zbog učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa, prvo suspendiran a potom i isključen iz NiP-a – navodi se u saopćenju te stranke.

Mnogo oštriji je bio Adis Pljevljak, kandidat NiP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo na prošlim Općim izborima, te novi vijećnik NiP-a u Općinskom vijeću Novi Grad.

Pljevljak je svog dojučerašnjeg stranačkog kolegu optužio za "lopovluke i malverzacije tokom izbora", te ga je nazvao "klošarom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.