open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva staza
Srebrenica: Stotine trkača na uličnoj trci "Stazama Bosne srebrene"
U Srebrenici je danas održana ulična trka "Stazama Bosne srebrene" u organizaciji udruženja "Dečki u plavom" i uz podršku Opštine Srebrenica.
07.05.2022. u 14:26
get url
text
Srebrenica, ulična utrka
Srebrenica, ulična utrka

Trka na deset kilometara je održana drugi put u Srebrenici, a učestvovalo je nekoliko stotina trkača iz Bosne i Hercegovine i regiona.

- Srebrenica zaslužuje ovakve događaje. To vidimo i po ljudima ovdje, po njihovom gostoprimstvu i domaćinskom odnosu. Sama staza je izuzetno zanimljiva, uzbrdo nizbrdo, poznata trkačka lica - rekao je Alen Raunić iz udruženja "Dečki u plavom".

Dodao je da učestvuje veliki broj učesnika.

- Drago mi je da su tu ljudi iz Srebrenice - kaza​​​​​​​o je Raunić, koji ističe da će i naredne godine trka biti organizovana u Srebrenici te se nada da će postati tradicija.

U okviru programa, prije trke na deset hiljada metara, održane su trke na 600 metara za najmlađe učesnike. U ovim trkama učestvovalo je nekoliko desetina djece.

Današnju trku je istrčao i maratonac Mirsad Siručić iz Srebrenice koji je pružio podršku i ostalim učesnicima, pogotovo učesnicima iz Srebrenice.

- Ponosan sam na sve koji su istrčali. Neki prvi put trče što je veliki uspjeh, ali su dostojanstveno predstavili Srebrenicu. Hvala svima koji su došli danas u Srebrenicu i radujemo se opet njihovom dolasku - istakao je Siručić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.