Srebrna lisica na Bjelašnici: Podijeljene medalje u slalomu (FOTO)

Objavljeno: 12.03.17 u 15:22

Na Bjelašnici je svečanim proglašenjem pobjednika završeno takmičenje u slalomu u okviru 10. kupa Srebrna lisica, koje je organizirano u sklopu zvaničnog kalendara takmičenja Skijaškog saveza BiH.

U konkurenciji dječaka do 12 godina slavio je Tarik Zuhrić, dok je u istoj disciplini kod djevojčica najbolja bila Isidora Jugović.

Daut Hamidović i Ajna Didović trijumfovali su u konkurenciji do 14 godina, a Kemal Karić i Aiša Kantardžić bili su najbolji do 16 godina.

Za vrijeme održavanja takmičenja na Bjelašnici je bio veliki broj posjetilaca koji su ovom prilikom pozdravili pobjednike i zajedno uživali u zabavi i zatvaranju samog događaja.

Prisutni gosti su pozdravili ovakvu vrstu događaja i svojim prisustvom podržali ovakvu manifestaju, koja je značajna, kako za mlade naraštaje u skijanju, tako i za budućnost naše države.

Organizatori događaja su zahvalili i čestitali takmičarima i prisutnim i napomenuli da im je drago što je takmičenje prošlo u njaboljem redu i obećali naredno takmičenje, odnosno naredni susret 2018. godine.