Nasilnik prijavljen

Srpsku manekenku pretukao momak, nad njom se iživljavao sedam sati (FOTO)

Objavljeno: 08.06.2019. u 12:23

Ona je kazala da se nasilnik nije zaustavio samo na nekoliko udaraca, već da je nastavio da je zlostavlja i udara nogama i šakama

Turski državljanin, čiji identitet nije saopćen, brutalno je pretukao svoju djevojku Tanju Dukić, manekenku i model iz Srbije, koja posljednjih nekoliko godina radi u Turskoj.

Dukić je nasilnik unakazio u njihovom zajedničkom stanu u naselju Ortakoy u Istanbulu, a motiv je navodno bila njegova patološka ljubomora.

Turski mediji su objavili fotografije povrijeđene manekenke, koja od zlostavljanja ima brojne modrice i podlive po glavi i čitavom tijelu. Ona je sama prijavila nasilnika policiji, a tamošnjim medijima je objasnila da su njih dvoje u emotivnoj vezi posljednje dvije godine, kao i da žive zajedno.

- Pretučena sam 2. juna, nakon svađe koja je izbila oko 20.00 sati. Momak me je sačekao nakon jednog snimanja, a čim sam ušla u auto, počela je svađa izazvana njegovom ljubomorom. Po dolasku u stan rasprava se nastavila, da bi ubrzo kulminirala kada je počeo zvjerski da me udara šakama i šutira. Molila sam ga da prestane, ali on se nije osvrtao, već me je udarao gdje god je stigao - ispričala je Dukić lokalnim medijima.

Ona je ispričala i da se nad njom iživljavao sedam sati, da ju je krvnički udario u glavu, te da se potom onesvijestila. Ona je kazala da se nasilnik nije zaustavio samo na nekoliko udaraca, već da je nastavio da je zlostavlja i udara nogama i šakama.

- Nakon toga me je, povrijeđenu i prekrivenu modricama i podlivima, odvukao u sobu i zaključao. Trpjela sam bolove, bila gladna i žedna. Prijetio mi je da će me izbosti i unakaziti nožem budem li pokušala da izađem. Tek sljedećeg jutra oko 10 sati mi je otvorio vrata, nakon čega sam ja uspjela da pobjegnem iz stana i prijavim ga policiji - ispričala je Dukić, o čijim povredama svjedoče brojne fotografije koje su objavljene u turskim medijima.

Dukić je kazala da je potom iskaz u policiji dala u prisustvu prevodioca. Osim što u turskim medijima nije objavljen identitet nasilnika, tamošnjoj javnosti i dalje nije poznato da li je policija uhapsila njenog partnera i da li je on dosad procesuiran.

Povrijeđena manekenka ispričala je inspektorima i da se zbog svega što je preživjela osjeća i psihički loše. O svemu je obaviještena i Direkcija za javnu sigurnost, koja joj je pružila utočište i smjestila je u ustanovu koja se brine o žrtvama porodičnog nasilja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije