open-navfaktor-logo
search
Nasilnik prijavljen
Srpsku manekenku pretukao momak, nad njom se iživljavao sedam sati (FOTO)
Ona je kazala da se nasilnik nije zaustavio samo na nekoliko udaraca, već da je nastavio da je zlostavlja i udara nogama i šakama
08.06.2019. u 12:23
get url
text
Tanja Dukić

Turski državljanin, čiji identitet nije saopćen, brutalno je pretukao svoju djevojku Tanju Dukić, manekenku i model iz Srbije, koja posljednjih nekoliko godina radi u Turskoj.

Dukić je nasilnik unakazio u njihovom zajedničkom stanu u naselju Ortakoy u Istanbulu, a motiv je navodno bila njegova patološka ljubomora.

Turski mediji su objavili fotografije povrijeđene manekenke, koja od zlostavljanja ima brojne modrice i podlive po glavi i čitavom tijelu. Ona je sama prijavila nasilnika policiji, a tamošnjim medijima je objasnila da su njih dvoje u emotivnoj vezi posljednje dvije godine, kao i da žive zajedno.

- Pretučena sam 2. juna, nakon svađe koja je izbila oko 20.00 sati. Momak me je sačekao nakon jednog snimanja, a čim sam ušla u auto, počela je svađa izazvana njegovom ljubomorom. Po dolasku u stan rasprava se nastavila, da bi ubrzo kulminirala kada je počeo zvjerski da me udara šakama i šutira. Molila sam ga da prestane, ali on se nije osvrtao, već me je udarao gdje god je stigao - ispričala je Dukić lokalnim medijima.

{$galerijaFotografija}

Ona je ispričala i da se nad njom iživljavao sedam sati, da ju je krvnički udario u glavu, te da se potom onesvijestila. Ona je kazala da se nasilnik nije zaustavio samo na nekoliko udaraca, već da je nastavio da je zlostavlja i udara nogama i šakama.

- Nakon toga me je, povrijeđenu i prekrivenu modricama i podlivima, odvukao u sobu i zaključao. Trpjela sam bolove, bila gladna i žedna. Prijetio mi je da će me izbosti i unakaziti nožem budem li pokušala da izađem. Tek sljedećeg jutra oko 10 sati mi je otvorio vrata, nakon čega sam ja uspjela da pobjegnem iz stana i prijavim ga policiji - ispričala je Dukić, o čijim povredama svjedoče brojne fotografije koje su objavljene u turskim medijima.

Dukić je kazala da je potom iskaz u policiji dala u prisustvu prevodioca. Osim što u turskim medijima nije objavljen identitet nasilnika, tamošnjoj javnosti i dalje nije poznato da li je policija uhapsila njenog partnera i da li je on dosad procesuiran.

Povrijeđena manekenka ispričala je inspektorima i da se zbog svega što je preživjela osjeća i psihički loše. O svemu je obaviještena i Direkcija za javnu sigurnost, koja joj je pružila utočište i smjestila je u ustanovu koja se brine o žrtvama porodičnog nasilja.

Tanja Dukić
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.