Ponedjeljak, 08.08.2022.
Ulica Bjelave

Srušena zgrada na Bjelavama zbog dotrajalosti

Od 14.30 sati, prema rješenju cestovnog inspektora Općine Centar, na snazi je obustava saobraćaja u ulici Bjelave i to od broja 15 do raskrsnice sa ulicama Džidžikovac i Čekaluša

Radnici građevinske firme Bosman, a po nalogu inspektorata Općine Centar, u ulici Bjelave broj 7 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje objekta koji se urušio i  predstavlja opasnost za prolaznike i okolne stambene objekte.

Od 14.30 sati, prema rješenju cestovnog inspektora Općine Centar, na snazi je obustava saobraćaja u Ulici Bjelave i to od broja 15 do raskrsnice sa ulicama Džidžikovac i Čekaluša. Alternativni pravci su ulice Bjelave, Armaganuša Čekaluša. Obustava saobraćaja će biti na snazi do okončanja postupka otklanjanja opasnosti.  

U prethodnom periodu nadležne općinske službe radile su na rješavanju ovog problema. U nekoliko navrata vršeno je otklanjanje opasnosti, ali usljed velike količine padavina u proteklih nekoliko dana došlo je do novog urušavanja. Za objekat u ulici Bjelave 7 utvrđeno je da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu, okolne objekte, prolaznike i učesnike u saobraćaju, a nalazi se u veoma prometnoj ulici, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh