Problemi

"Srušeni" Facebook, Instagram i WhatsApp

Objavljeno: 14.04.2019. u 13:11

Brojni korisnici danas su primijetili probleme s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom

Društvene mreže Facebook i Instagram te WhatsApp su se "srušili" danas oko podneva te korisnici tih društvenih mreža i komunikacijskih servisa nisu u prilici koristiti njihove usluge.

Brojni korisnici danas su primijetili probleme s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom. Facebook je imao probleme već oko ranog jutra, da bi sve kulminiralo oko podneva, kada se srušio Instagram i WhatsApp. Još uvijek nije poznaz uzrok problema. Instagram i WhatsApp su u vlasništvu Facebooka. Stranica koja detektira dostupnost Facebooka, DownDetector, zaprimila je gotovo 9.000 dojava iz cijelog svijeta. 

Podsjetimo, prije mjesec dana dogodio se za najveći pad Facebooka u historiji, kada su njegove aplikacije prestale raditi širom svijeta. Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širom svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internet+stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije