open-navfaktor-logo
search
Bh. olimpijka
Šta je Lana Pudar "obećala" pred debitantski nastup na EP-u?
Posljednjeg dana Svjetskog kupa u Kazanju, u posljednjem od tri finala u koja se plasirala, 15-godišnja Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju u disciplini 100 metara leptir.
31.10.2021. u 08:07
get url
text

VEZANI TEKST - Lana Pudar bronzana na Svjetskom kupu u disciplini 100 metara leptir

U neizvjesnoj završnici najtalentovanija bh. sportistkinja je s vremenom 57.39 ostavila uza sebe ostavila dvije Australke Madeline Groves (57.72) i Holly Barrat (57.84), koja je jučer u disciplini 50 metara osvojila zlatnu medalju.

Aktuelna juniorska prvakinja Evrope nastupom na Svjetskom kupu u ruskom Kazanju potvrdila je da je u stanju parirati mnogo iskusnijim plivačicama iz samog svjetskog vrha, prema kojem sebi suvereno krči put.

Lana je u subotu bila jedna od glavnih priča portala Swimswam.com, a kako i ne bi bila kada je u tri dana izborila tri finala i srušila tri državna rekorda.

Nakon historijskog rezultata oglasila se i na društvenim mrežama.

VEZANI TEKST - Pogledajte kako je Pudar osvojila bronzanu medalju u Kazanju

- Hvala vam na bezbroj poruka i komentara podrške. Zaista sam svaki put posebno ponosna kada vidim koliko ljudima u mojoj državi znače moji uspjesi.

Pošto sam sa ozbiljnim trenažnim procesom krenula tek polovinom devetog mjeseca, nisam imala neka velika očekivanja na ovom takmičenju, ali drago mi je da se dobar rad u prethodnom periodu isplatio i što sam taj rad uspjela krunisati medaljom.

Veliko hvala mojim trenerima, mojoj porodici, svim mojim sponzorima, mojim profesorima na velikom razumijevanju koje imaju za mene, kao i svim mojim prijateljima. Ovo je i vaša medalja.

Za tri dana počinje seniorsko prvenstvo Evrope u Kazanju, gdje ću zabilježiti svoje prve nastupe na prvenstvu Evrope u seniorskoj konkurenciji. Svakako da ću se potruditi da ostvarim što bolje rezultate i opet vas učinim sretnim i ponosnim - napisala je Lana.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lana Pudar (@lanapudar)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.