open-navfaktor-logo
search
Domaće je najbolje
Šta je Sead Kolašinac "poremetio" u susretu s Italijanima?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak navečer remizirala je na gostovanju kod Italije. U prvom susretu novog izdanja Lige nacija, u selektorskom debiju Dušana Bajevića, Zmajevi su odigrali 1:1 u duelu sa četverostrukim svjetskim prvacima.
05.09.2020. u 11:33
get url
text

Bajević se favorizovanim Azzurrima odlučio suprotstaviti sastav u kojem su bila čak trojica debitanata, no još je zanimljivije da je deset od jedanaest fudbalera iz naše startne postave poniklo u premijerligaškim klubovima ili su još članovi nekog tima iz bosanskohercegovačke elite (Branimir Cipetić op.a).

Sead Kolašinac je u sinoćnjem početnom sastavu "poremetio" Zmajeve, da se kojim slučajem umjesto lijevog beka Arsenala među starterima našao Eldar Ćivić, Bajevića selekcija bila bi stopostoni premijerligaški "proizvod".

Džeko, Šehić, Hodžić, Gojak i Hadžiahmetović ponikli su na Grbavici. Edin Višća je osim Željezničara nastupao i za Budućnost iz Banovića. Saničanin je karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora, a igrao je i za Borac. Šunjić je bio član Zrinjskog, dok Cipetić je trenutno član Širokog Brijega.

Cimirot je ponikao u Leotaru, a puno afirmaciju stekao u dresu FK Sarajevo.

Sinoćnji sastav našeg nacionalnog tima najbolja je potvrda da i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mogu stasati igrači reprezentativnog kalibra i da ne trebamo trčati za svakim fudbalerom čije prezime aludira na da je naše gore list.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.