Šta kažu NBA legende, jesu li Nuggetsi pogriješili zbog trejda Jusufa Nurkića?

Objavljeno: 11.04.17 u 08:26

Košarkaši Portland Trail Blazersa uspjeli su se izboriti za posljednje mjesto koje vodi u play-off. U toj borbi za poziciju broj osam na Zapadu Blazersi su bili bolji od Denver Nuggetsa, i tako ih poslali na pauzu koju igrači tima iz Colorada vjerovatno nisu imali upisanu u svoj raspored.

Nurkić je briljirao u nedavnom susretu protiv bivšeg tima FOTO: ARHIVA
Nurkić je briljirao u nedavnom susretu protiv bivšeg tima FOTO: ARHIVA

Poseban razlog za zadovoljstvo imat će bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić, koji je ne tako davno trejdovan iz Denvera u Portland, a upravo o ovoj odluci Nuggetsa se u posljednje vrijeme sve više diskutuje.

O ovom potezu vodstva franšize iz Denvera gostujući u jednoj televiziskoj emisiji raspravljala su i dvojica legendarnih košarkaša, Scottie Pippen i Tracy McGrady.

- Prema onome kako on sad igra, morate imati makar malo žaljenja zbog ovog poteza. Mislim da su napravili dobar potez jer je bilo očigledno da on i Jokić teško mogu igrati u istoj ekipi, ali kada pogledaju kako igra, siguran sam da su svjesni da su mogli dobiti puno više u ovoj razmjeni - rekao je McGrady, koji očito smatra da je Denver mogao možda zaraditi koji dolar više u ovoj razmjeni.

Slično mišljenja je i legendarni allrounder Chicago Bullsa i član originalnog Dream Teama Scottie Pippen.

- Morali su dobiti više za njega, pogledajte kako sada igra, potpuno se preporodio. U Denveru sigurno žale zbog ovog poteza. Jako teško vam padne kada se košarkaš kojeg ste trejdovali, i to u redove glavnog konkurenta za play-off, vrati i "osveti" na ovakav način - istakao je Pippen.