open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Šta se desilo s rodama iz Podgorice i zašto su ptići ostali sami u gnijezdu?
Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) najavio je podnošenje krivične prijave protiv NN lica, nakon što su dobili dojavu kako je nepoznati muškarac ubio dvije gnijezdeće rode koje su na Marezi boravile od početka ljeta
17.08.2019. u 11:27
get url
text

Policija istražuje nestanak para rode iz gnijezda u podgoričkom naselju Mareza, u kojem su ostali ptići, dok su ekolozi ogorčeni, a na društvenim mrežama se razvila oštra polemika o ubijanju životinja u Crnoj Gori.

Portparolka Uprave policije Crne Gore Tamara Pavićević potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je slučaj nestanka dvije rode u četvrtak ujutro prijavljen podgoričkom Centru bezbjednosti.

- Policija od momenta saznanja preko medija za nestanak para roda, čije se gnijezdo nalazi u podgoričkom naselju Mareza, preduzima aktivnosti na pronalasku roda i rasvjetljavanju tog događaja. Policijski službenici su do sada uzeli izjave više lica, o svemu obavijestili nadležno tužilaštvo i nastavljaju rad na utvrđivanju svih činjenica i rasvjetljavanju okolnosti nestanka roda - kazala je Pavićević, piše Radio Slobodna Evropa.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) najavio je podnošenje krivične prijave protiv NN lica, nakon što su u ponedjeljak uvečer dobili dojavu kako je nepoznati muškarac ubio dvije gnijezdeće rode koje su na Marezi boravile od početka ljeta. Tokom te noći aktivisti Centra došli su na lice mjesta i zatekli tri mladunca koji su uzaludno čekali svoje roditelje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.