open-navfaktor-logo
search
Projekti
Šta se gradi na Trebeviću prekoputa Sunnylanda
Radovi bi, kako se navodi, trebali biti okončani do narednog ljeta
11.11.2019. u 12:24
get url
text

Bh. softverska kompanija Symphony gradi svoje novo sjedište na Trebeviću, desetak minuta vožnje od grada. Kompanija je odlučila svoje prostorije izmjestiti iz grada u novo sjedište na 800 metara nadmorske visine. Radovi su u toku i trenutno se priprema gradilište za izgradnju objekta, koji se nalazi odmah prekoputa zabavnog parka Sunnyland.

Iz Symphonyja su ranije kazali da su odlučili da odsele na novu lokaciju. Radovi bi, kako se navodi, trebali biti okončani do narednog ljeta, a novo mjesto pružit će ljudima znatno poboljšano radno okruženje, kao i prostor za daljnje širenje, piše BiznisInfo.

Zaposlenici Symphonyja i drugi koji budu radili u ovoj zgradi moći će više vremena provoditi u prirodi i živjeti zdravijim životom, a istovremeno će moći uživati ​​u svim sadržajima koji u gradu nisu pri ruci. Rukovodstvo kompanije željelo je pružiti uposlenicima zdravo radno okruženje u kojem će moći ići u teretanu ili odspavati dok su na poslu, prošetati šumom dok imaju sastanke ili provesti vrijeme u prirodi.

U novom kompleksu će uposlenici imati na raspolaganju različite prostorije za rad, dnevni boravak, kuhinju, kino, teretanu, zatvoreni bazen, amfiteatar, kao i prostorije za opuštanje i druženje. Riječ je, dakle, o jednom novom konceptu za bh. prilike. Na Trebeviću su se do sada gradili uglavnom ugostiteljski i zabavni objekti i sadržaji, te je ovo prvi put da jedna kompanija izmješta svoje sjedište na ovu planinu, odnosno da se gradi ova vrsta poslovnog objekta. Vlasnici kompanije Symphony Group su Haris Memić i Muamer Ćišija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.