open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Šta sprečava Pjanićev odlazak sa Nou Campa i povratak u Italiju?
Po svim prilikama fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić novu sezonu neće početi u dresu Barcelone s kojom ima važeći ugovor.
10.07.2021. u 10:14
get url
text

Iskusnog 31-godišnjeg veznjaka već neko vrijeme mediji u Španiji i Italiji sele na druge destinacije, a u katalonskom klubu čine sve kako bi Zmaj napustio Nou Camp.

Pjanić se sa Umtitijem nalazi na listi igrača koji mogu besplatno napustiti klub.

Rimski list Il Tempo piše kako je Rim ostao u srcu Miralema Pjanića, te naglašava kako bi njegov povratak u Romu ispunio srca brojnih navijača Vučice.

Ipak, finansijka potraživanja Pjanića trenutno se ne uklapaju u poslovnu filozofiju Rome. Fudbaler koji je u periodu od 2011. do 2015. godine nosio dres Vučic navodno traži deset miliona eura za potpis, uz dvogodišnji ugovor koji bi mu garantovao godišnju neto plaću od šest miliona eura.

Il Tempo navodi kako su Pjanićevi agenti već razgovarali sa Milanom i Napolijem, te kako su Zmajevi uvjeti blokirali nastavak pregovora.

Rimski list navodi kako se čak i Juventus okrenulo ka Locatelliju, a generalni direktor Rome Tigao Pinto nastoji Joseu Mourinhu ispuniti sve želje. Prva bi trebao biti portugalski golman Rui Patricio.

Roma je trenutno u potrazi za igračima koje bi mogla angažovati bez plaćenog obeštećenja, a prvi na toj listi je kapitzen fudbalske reprezentacije Švicarske Granit Xhaka, no i on ima važeći ugovor s Arsenalom do ljeta 2023. godine.

Inače, Pjanić se tokom ovoga ljeta povezivao s nekoliko italijanskih i evropskih velikana. U prvom redu to su bili Juventus i Inter, a očito su Pjanićevi zastupnici razgovarali i sa Milanom i Napolijem, mada su se spominjali i PSG, Tottenham i Manchester United.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.