open-navfaktor-logo
search
Uređenje centra
Šta su ilidžanski ugostitelji čiji se kafići ruše poručili načelniku
Počelo je uređenje trga u centralnom dijelu Ilidže, koje podrazumijeva i rušenje dijelova pojedinih ugostiteljskih objekata.
24.03.2022. u 20:28
get url
text

Cilj je povećanje površine trga koji se nalazi između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije i Kulturno-sportskog centra "Sabit Hadžić". Kako su saopćili ranije iz Općine Ilidža, bit će postavljene nove ploče koje bi trebale biti iste kao one u Maloj aleji, a bit će postavljena nova rasvjeta, kao i ostala potrebna infrastruktura. Na centralnom trgu bit će postavljena i bista košarkaša Sabita Hadžića.

Osim toga, uredit će se pješačka zona od Doma zdravlja do spomenutog trga, a to će podrazumijevati i sanaciju javnog toaleta kod autobuskog i tramvajskog terminala.

- Krenuli smo u jedan projekat nakon 25-30 godina. Došlo je vrijeme da malo uredimo i sredimo centar Ilidže. Nadamo se da će Općina i načelnik raditi brzo. U interesu je svima da se što prije ovo završi. Mi vlasnici smo svi bili saglasni, odmah smo krenuli u rad. Nadamo se da će se kompletna aleja otvoriti i da se napravi dio kružni i da se uklone objekti privremenog karaktera – kazao je za Faktor Adil Šurković.

{$galerijaFotografija}

Almedin Fetahović, naš uspješni sportista, više od 25 godina vlasnik je kafića Montpellier, kojem je dao ime po francuskom gradu u kojem je na Mediteranskim igrama 1993. godine osvojio zlatnu medalju.

- Uređenje će donijeti boljitak. Bilo je pretrpano i nadamo se da će aleja bljesnuti i sve bolje proraditi. Jeste da smanjujemo svi kafiće, ali mislim da će sve biti bolje. Dobro će biti ako ovo bude propratilo i uređenje Male aleje i pravljenje trga Sabit Hadžić – rekao je za Faktor Almedin Fetahović.

Rušenje, Ilidža, kafići, 24.03.2022
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.