Šta su iz HNS-a poručili fudbaleru koji će u budućnosti igrati za Zmajeve?

Objavljeno: 17.07.17 u 08:52

Ime Joze Šimunovića, stopera slavnog škotskog Celtica, definitivno će se naći na jednom od narednih spiskova selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića.

Šimunović je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, ali se odlučio igrati za BiH
Šimunović je prošao sve omladinske selekcije Hrvatske, ali se odlučio igrati za BiH

Bivši fudbaler zagrebačkog Dinama već je obavio razgovore sa selektorom Zmajeva i funkcionerima N/FSBiH, a sve što je potrebno da bi debitovao za BiH jeste promjena sportskog državljanstva na koje Šimunović ima pravo s obzirom na to da su mu roditelji rođeni u našoj zemlji.

VEZANA VIJEST: Počinjemo li i mi "krasti" od komšija: Baždarević novog Zmaja pronašao u komšiluku?

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, za Sportske Novosti kazao je kako treba poštovati odluku mladog stopera.

- Znamo za njegovu odluku. Obavili smo razgovore sa njegovim roditeljima, razgovarali smo i sa N/SBiH. Korenspodencija je trajala, ali Šimunović je odlučio da igra za Bosnu i Hercegovinu. Nije bilo načina da se nagovori da promijeni odluku. Ne vidi se u perspektivi reprezentacije Hrvatske i to je to. Nećemo sada praviti dramu oko toga - rekao je Vrbanović, dodavši:

- Izbor je bio njegov. Ako se odlučio igrati za BiH, okej, ja se ne želim miješati u odluke selektora, je li trebao biti pozvan ili ne. Šimunović je dobar fudbaler, ali za mene je veća tragedija Arijan Ademi. Onaj pravi Ademi sigurno ima mjesta u reprezentaciji Hrvatske. Ako Šimunoviću reprezentacija Hrvatske nije izazov, nemamo šta dalje pričati.

VEZANA VIJEST: Novi Zmaj za medije u Zagrebu: Dvije godine sam čekao poziv Hrvatske, a sada sam odabrao BiH