open-navfaktor-logo
search
Dnevni bilten
Štab civilne zaštite HNK: Pojasnili s kojim potvrdama je dozvoljeno kretanje
U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 93 uzorka od čega je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivno šest.
12.04.2020. u 13:41
get url
text

Kako je rečeno iz Štaba civilne zaštite HNK,  dvoje je iz Mostara i četvoro iz Čapljine.

Prema informacijama iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

Također, podsjećaju na saopćenje MUP-a HNK vezano za propusnice za kretanje osoba van mjesta prebivališta izdanih od strane Štaba civilne zaštite, ili pravnih osoba o izdanim potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika.

-MUP HNK informira javnost, predstavnike štaba CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdanih potvrda. Obveza je da osobe kojima su izdane potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima.Sukladno izmjenama i dopunama Naredbi Štaba HNK, sve ranije propusnice izdane od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu naredbu, te nije potrebno izdavati nove- kazano je.

Za gradske i općinske štabove CZ obveza je da popise izdanih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.