open-navfaktor-logo
search
Nevenka Bošković Ćirović
Stala u zaštitu ministra koji negira genocid: Svi ste vi fašisti jer ste napali Srbina!
Članica Demokratske Crne Gore Nevenka Bošković Ćirović na svom Facebook profilu je sve koji su osudili izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je relatizovao genocid u Srebrenici, nazvala fašistima.
29.03.2021. u 08:12
get url
text

VEZANI TEKST - Crnogorski ministar pravde negira genocid; Avdić: Vi ste bruka i zastiđe

Ćirović, koja je kao eskpertkinja angažovana u Vladi, svima je koji osuđuju izjavu Leposavića poručila: "Ajmo sad razlaz jer nije srpski da bude tišina".

- Zašto, pošteno i prema sebi i prema nama, ne priznate javno. Spali Leposavića na lomači. Spali Srbe na lomači. Jasenovac ne postoji, izmislili ga Srbi. Velika ne postoji, izmislili je Srbi. Piva ne postoji, izmislili je Srbi. Oluja ne postoji, izmislili je Srbi. Kosovo nije srpsko niti je ikad bilo, to Srbi lažu. Murino ne postoji, izmislili ga Srbi. Srebrenica jedino postoji, za nju su krivi Srbi. Srebrenica je druga država i pitanje druge države, ali šta nas briga jer možemo Srbe vječno da napadamo. Srebrenica je presuđeno u Hagu, ali što nas briga kad možemo Srbe non stop da satanizujemo. U Haškom sudu su uništeni dokazi da su u Žutoj kući Srbima vadili organe i prodavali na crnom tržištu. Ali šta nas briga, to je masakr nad Srbima. Mi smo građanisti dok ne dođemo do Srba. Onda smo najobičniji šovinisti, bome i fašisti, ali koga briga jer smo napali na Srbe? - napisala je ona.

- Ne znam da li je postojala genocidna namjera 1995. u Srebrenici - rekao je ministar pravde Vladimir Leposavić u Skupštini Crne Gore, prije dva dana što je naišlo na žestoke osude u crnogorskoj javnosti. 

Leposavić je izjavio da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida "kad se to i nedvosmisleno utvrdi".

Predsjednik Milo Đukanović, predstavnici opozicionih političkih partija i nevladinih organizacija kao i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori oštro su ovu njegovu izjavu. 

Na izjave crnogorskog ministra, koji je doktor međunarodnog prava, reagirala je i Ambasada SAD-a u Crnoj Gori.

- Ambasada je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine. Tražimo pojašnjenje i nadamo se da će vlada nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga onakvim kakav je bio - genocid - navedeno je na Twitter nalogu Ambasade SAD-a u Podgorici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.