open-navfaktor-logo
search
Rat saopćenjma
Stanišić opet pisao FSBiH: Direktna šteta je 1,1 milion KM
Zvijezda 09 nikako da se pomiri s činjenicom da će seljedeće sezone igrati u Prvoj ligi RS-a, a nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) jednoglasno odbio njihov zahtjev za proširenje Premijer lige.
06.07.2020. u 10:04
get url
text

Poslije toga nastupio je svojevrsni rat saopćenjima na relaciji Zvijezda 09, odnosno njenog predsjednika Borislav Stanišića s jedne, i Elvedina Begića, prvog čovjeka FSBiH, s druge strane.

Zvijezda 09 uputila je još jedan dopis krovnoj kući bh. fudbala.

Iz ovog kluba tvrde da je odlukom Begića, a uz podršku Izvršnog odbora nastala direktna šteta u iznosu od 1,1 milion KM.

VEZANI TEKST - FSBiH odgovorio predsjedniku FK Zvijezda 09

- Gospodine predsjedniče (Begiću, op. a.), da li se kažnjavaju klubovi gdje se ulaže kapital zbog toga što im nisu jasna pravila fudbalske porodice u BiH jer pitaju za iša. Prethodnih dana su me kontaktirali mnogobrojni sportski radnici i iskazali bezrezervnu podršku našoj borbi za sportsku pravdu i fair-play. Ja očigledno ne razumijem pravila i još jednom vas molim da ih jasno kažete. Ova sportska razumijem, ali ova druga...- piše, između ostalog, u dopisu koji potpisuje Borislav Stanišić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.